Start Strona główna
JUBILEUSZOWA XX GALA BUDOWNICTWA PDF Drukuj
poniedziałek, 20 listopada 2017 09:01

18 listopada 2017 r. w Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach odbyła się XX Jubileuszowa Gala Budownictwa.

W Gali wzięli udział parlamentarzyści, władze samorządowe miast i powiatów naszego regionu oraz krajowych i regionalnych organizacji pozarządowych budownictwa.

Obchody Narodowego Święta Niepodległości w Katowicach PDF Drukuj
niedziela, 12 listopada 2017 09:42

99 lat temu po 123 latach zaborów Polska odzyskała niepodległość. Z tej okazji 11 listopada br. na Śląsku jak i w całym kraju obchodzone było Święto Niepodległości. Uroczystości rozpoczęły się Mszą św. za Ojczyznę w Archikatedrze Chrystusa Króla pod przewodnictwem abp. Wiktora Skworca.

Jubileusz 60-lecia Katowickiej Spółdzielni Mieszkaniowej PDF Drukuj
poniedziałek, 02 października 2017 11:39

29 września 2017 r. w Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach odbyła się uroczysta Gala z okazji Jubileuszu 60-lecia Katowickiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Byli znakomici Goście. Były wzruszenia i masa wspomnień. Były wyróżnienia, tytuły i odznaczenia. Ale przede wszystkim wspólna radość z tego co się udało przez te 60 lat.

DOŻYNKI MIEJSKIE W MYSŁOWICACH PDF Drukuj
poniedziałek, 11 września 2017 07:45

W niedzielę 10 września br. w dzielnicy Mysłowice-Wesoła odbyły się tegoroczne Miejskie Dożynki. Święto Plonów rozpoczęło się  uroczystą Mszą Świętą w kościele pw. Matki Bożej Fatimskiej. Następnie uczestnicy dożynek przeszli barwnym korowodem pod stadion MOSiR w Wesołej. Część oficjalną rozpoczęła zagranym utworem Orkiestra Dęta Mirosława Kaszuby, po którym prezydent Mysłowic Edward Lasok oficjalnie otworzył Festyn Dożynkowy.

ŚLĄSKIE PATRIOTYCZNE SPOTKANIE W GOSTYNI PDF Drukuj
czwartek, 07 września 2017 07:38

W dniu 4 września 2017 roku w Gostyni, gm. Wyry, pow. mikołowski, woj. śląskie, odbyło się patriotyczne spotkanie, w związku z 78. rocznicą walk obronnych na Śląsku, pod pomnikiem Pamięci Żołnierzy Września 1939 roku. Organizatorami uroczystości byli: Wójt Gminy Wyry Barbara Prasoł oraz Komendant Wojskowej Komendy Uzupełnień w Tychach.

Centralne Obchody Święta Wojsk Obrony Przeciwlotniczej PDF Drukuj
sobota, 02 września 2017 11:30

1 września 2017 roku w 78 rocznicę wybuchu II wojny światowej odbyły się Centralne Obchody Święta Wojsk Obrony Przeciwlotniczej. Główne uroczystości rozpoczęły się na terenie Kopca Wyzwolenia w Piekarach Śląskich z udziałem asysty honorowej i orkiestry.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 39

Multimedia

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter