Start Aktualności
Aktualności z regionu
Wmurowanie kamienia węgielnego pod nową strażnicę w Mysłowicach
czwartek, 30 października 2014 22:00

29 października 2014 roku, w Mysłowicach przy ulicy Mikołowskiej, odbyła się uroczystość podpisania aktu erekcyjnego i wmurowania kamienia węgielnego pod budowę nowej siedziby Komendy Miejskiej PSP i Jednostki Ratowniczo-Gaśniczej w Mysłowicach.

Spotkanie przedwyborcze kandydatów do Rady Miasta Katowice
niedziela, 26 października 2014 13:43

W piątek 24 października późnym popołudniem w Zakładowym Domu Kultury KWK ,,Wujek” odbyło się spotkanie przedwyborcze kandydatów do Rady Miasta Katowice z listy Polskiego Stronnictwa Ludowego. Przybyli kandydaci ze wszystkich pięciu okręgów.

XXXIX Inauguracja Roku Akademickiego 2014/2015
piątek, 10 października 2014 11:39

W Katowicach w Auli im. Józefa Pietera, mieszczącej się w Gmachu Wydziału Pedagogiki i Psychologii, ul. Grażyńskiego 53 odbyła się XXXIX Wydziałowa Inauguracja Roku Akademickiego 2014/2015. Na zaproszenie  Pracowników, Doktorantów i Studentów, Rady Wydziału Pedagogiki i Psychologii Uniwersytetu Śląskiego oraz Rady Samorządu Studenckiego w inauguracji uczestniczył prezes ZP PSL w Katowicach Leszek Boniewski.

Wojewódzka Konwencja Wyborcza PSL Województwa Śląskiego
niedziela, 05 października 2014 08:51

W czwartek 2 października 2014 r. w siedzibie Polskiego Radia w Katowicach odbyła się Wojewódzka Konwencja Wyborcza Zarządu Wojewódzkiego Województwa Śląskiego Polskiego Stronnictwa Ludowego, która  podsumowała dotychczasową pracę nad listami kandydatów ubiegających się w wyborach 16 listopada o mandaty na różnych szczeblach samorządu.

Prezes PSL Janusz Piechociński z wizytą w Katowicach
niedziela, 21 września 2014 17:56

W niedzielę 21 września 2014 r. prezes Polskiego Stronnictwa Ludowego Janusz Piechociński spotkał się z kandydatami na radnych, wójtów, burmistrzów i prezydentów śląskich miast. Spotkanie odbyło się w Katowicach w siedzibie ZW PSL woj. śląskiego. Omawiane były tematy związane z wyborami samorządowymi w 2014 roku.

XXXIII Rodzinny Złaz Spółdzielców
wtorek, 16 września 2014 06:56

W słoneczną sobotę, 13 września 2014 roku, wyruszyło, pod opieką zespołu przewodników PTTK, tysiąc stu wędrowców z dwudziestu spółdzielni mieszkaniowych. W tym dniu odbył się XXXIII Rodzinny Złaz Mieszkańców Osiedli Spółdzielczych Województwa Śląskiego.

Gminne Dożynki w powiecie pszczyńskim
poniedziałek, 08 września 2014 16:56

Dnia 7 września br. w Radostowicach gm. Suszec w  powiecie pszczyńskim odbyły się dożynki,  coroczne gminne święto plonów, które rozpoczęły się mszą św. w tamtejszym kościele pw. Imienia Maryi. Po mszy korowód dożynkowy udał się na boisko przy Szkole Podstawowej, gdzie zaczęły się główne uroczystości.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 24
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Aktualnie: gości 283,