Start Aktualności
Aktualności z regionu
Powiatowe Obchody Dnia Strażaka w Kłobucku
niedziela, 10 maja 2015 13:35

W sobotę dnia 9 maja 2015 roku w Kłobucku odbyły się powiatowe Obchody Dnia Strażaka połączone z Wielką Majówką zorganizowane przez Zarząd Oddziału Powiatowego ZOSP RP pod dowództwem prezesa i starosty kłobuckiego Henryka Kiepury. Uroczystość rozpoczęła się zbiórką i przemarszem  jednostek OSP, pocztów sztandarowych i orkiestry oraz przejazdem samochodów bojowych na rynek im. Jana Pawła II.

Uroczyste obchody Dnia Strażaka w KM PSP w Mysłowicach
niedziela, 10 maja 2015 09:11

9 maja 2015 r. w Mysłowicach odbyły się uroczyste obchody Dnia Strażaka, które rozpoczęły się  mszą św. w kościele Najświętszego Serca Pana Jezusa.

Po mszy, przy akompaniamencie orkiestry, strażacy, ich rodziny, poczty sztandarowe oraz zaproszeni goście udali się na plac przy komendzie, aby dalej świętować. Obchody Dnia Strażaka w Mysłowicach to czas odznaczeń i awansów na wyższe stopnie zawodowe.

Obchody Święta Konstytucji 3 Maja w Katowicach
poniedziałek, 04 maja 2015 08:03

Obchody Święta Konstytucji 3 Maja w Katowicach rozpoczęły się o godz. 10.30 mszą św. w katedrze Chrystusa Króla. Koncelebrował ją metropolita katowicki ks. abp Wiktor Skworc.

Zarząd Powiatowy PSL w Katowicach wystawił delegacje ze swoim sztandarem.

Europejski Kongres Gospodarczy w Katowicach
czwartek, 23 kwietnia 2015 15:59

W dniach 20-22 kwietnia 2015 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbyła się VII edycja najważniejszej imprezy gospodarczej w Europie  Środkowej. Był to trzydniowy cykl debat i spotkań z udziałem najważniejszych osobistości świata polityki, biznesu, nauki oraz ekonomii.

niedziela, 19 kwietnia 2015 08:06

17 kwietnia 2015 roku w Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu odbyła się XXII Wielka Gala Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. W wydarzeniu wziął udział wicepremier i minister gospodarki Janusz Piechociński. Podczas uroczystości 40 najlepszych Przedsiębiorców w regionie odebrało statuetki „Firmy z Jakością”, „Firmy z Przyszłością” oraz "Wiarygodnego Lidera Biznesu".

II Forum Odnawialnych Źródeł Energii
czwartek, 16 kwietnia 2015 20:03

16 kwietnia 2015 roku w Wyższej Szkole Humanitas w Sosnowcu odbyło się II Forum Odnawialnych Źródeł Energii pt. ,,Taryfa gwarantowana szansą rozwoju mikroinstalacji OZE”. Głównym organizatorem tego wydarzenia był prezes Zarządu Powiatowego PSL w Sosnowcu dr Adam Stach.

Świąteczne spotkanie Wielkanocne
piątek, 03 kwietnia 2015 08:10

Zbliżają się święta Wielkanocne, jest to czas kiedy możemy usiąść do wspólnego stołu i poddać się świątecznemu nastrojowi. Święta Wielkiej Nocy przeżywamy zupełnie inaczej niż Boże Narodzenie. Wielkanoc celebruje się bardziej tradycyjnie, kładąc większy nacisk na rodzime tradycje, takie jak choćby wspólne śniadanie i dzielenie się jajkiem. Takie imprezy to nie tylko zabawa, to także okazja do lepszego poznania się w innych, niecodziennych warunkach.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 28
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Aktualnie: gości 2,