Start Aktualności
Aktualności z regionu
Obchody 144. rocznicy urodzin Wojciecha Korfantego
piątek, 21 kwietnia 2017 07:18

20 kwietnia br. w 144. rocznicę urodzin Wojciecha Korfantego delegacja Polskiego Stronnictwa Ludowego woj. śląskiego pod przewodnictwem Stanisława Gmitruka, Przewodniczącego Sejmiku Województwa Śląskiego złożyła kwiaty na grobie Wojciecha Korfantego oraz pod pomnikiem na Placu Sejmu Śląskiego.

Świąteczne spotkanie Wielkanocne
czwartek, 13 kwietnia 2017 08:05

W środę 12 kwietnia br. w siedzibie Zarządu Powiatowego PSL w Katowicach odbyło się spotkanie Wielkanocne. Czas spotkań świątecznych jest i u nas. Spotkania takie są bardzo budujące i inspirujące do dalszych działań. Spotkaliśmy się z przewodniczącym Sejmiku Województwa Śląskiego Stanisławem Gmitrukiem, członkami PSL, przyjaciółmi i bliskimi życząc wszystkim Radosnych Świąt Wielkanocnych.

XXIV WIELKA GALA RZEMIOSŁA
niedziela, 02 kwietnia 2017 11:30

W sobotę 1 kwietnia 2017 roku w Sali Koncertowej Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu odbyła się XXIV Wielka Gala Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. Była to największa impreza rzemieślnicza w Polsce.

Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
sobota, 25 lutego 2017 12:44

W piątek 24 lutego br. w Kościele Mariackim w Katowicach odbyły się wojewódzkie obchody Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych. Uroczystości rozpoczęły się koncertem pieśni patriotycznych w wykonaniu Reprezentacyjnego Zespołu Artystycznego Wojska Polskiego.

Zamach na majątek Spółdzielców
poniedziałek, 20 lutego 2017 08:39

W dniu 19.02.2017 r. w Sali Kolumnowej Sejmu RP odbyła się konferencja – konsultacje społeczne poselskiego projektu o zmianie ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych oraz ustawy Prawo Spółdzielcze.

Przekaż 1% dla wdów, sierot i inwalidów górniczych
piątek, 10 lutego 2017 10:25

Rzemieślniczy Koncert Noworoczny 2017
poniedziałek, 23 stycznia 2017 08:40

22 stycznia 2017 r. w Mysłowickim Centrum Kultury odbył się wyjątkowy Rzemieślniczy Koncert Noworoczny. Było to, spotkanie mysłowickich rzemieślników i przedsiębiorców, którzy w tak miły sposób weszli w nowy rok. Koncert zgromadził wielu rzemieślników, przedsiębiorców oraz ich gości, wśród których znaleźli się przedstawiciele mysłowickiego i katowickiego samorządu, miejskich jednostek i służb mundurowych.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 36
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Kwi 29, 2017