Start Aktualności
Aktualności z regionu
XXXIII Rodzinny Złaz Spółdzielców
wtorek, 16 września 2014 06:56

W słoneczną sobotę, 13 września 2014 roku, wyruszyło, pod opieką zespołu przewodników PTTK, tysiąc stu wędrowców z dwudziestu spółdzielni mieszkaniowych. W tym dniu odbył się XXXIII Rodzinny Złaz Mieszkańców Osiedli Spółdzielczych Województwa Śląskiego.

Gminne Dożynki w powiecie pszczyńskim
poniedziałek, 08 września 2014 16:56

Dnia 7 września br. w Radostowicach gm. Suszec w  powiecie pszczyńskim odbyły się dożynki,  coroczne gminne święto plonów, które rozpoczęły się mszą św. w tamtejszym kościele pw. Imienia Maryi. Po mszy korowód dożynkowy udał się na boisko przy Szkole Podstawowej, gdzie zaczęły się główne uroczystości.

V Jubileuszowe Święto Seniora Chorągwi Śląskiej ZHP
sobota, 06 września 2014 16:17

W sobotę 6 września 2014 r. w Ośrodku Harcerskim w Chorzowie odbyło się V Jubileuszowe Święto Seniora Chorągwi Śląskiej Związku Harcerstwa Polskiego.

Była to okazja do wzmocnienia więzi międzypokoleniowych, jak i integracji środowisk seniorackich działających na terenie Śląska.

Obchody 75 rocznicy Bitwy pod Mokrą
poniedziałek, 01 września 2014 09:38

Dnia 31 sierpnia 2014 r. w gminie Miedźno w powiecie kłobuckim odbyły się uroczyste obchody 75 rocznicy Bitwy pod Mokrą i wybuchu II wojny światowej na ziemi kłobuckiej. Uroczystość odbyła się pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego.

Uroczyste obchody XV Dożynek Województwa Śląskiego
poniedziałek, 25 sierpnia 2014 21:04

W niedzielę 24 sierpnia br. w Pilchowicach w pow. gliwickim odbyły się uroczyste obchody XV Dożynek województwa Śląskiego. O godz. 13.30 uroczystości rozpoczęły się mszą św. odprawioną pod przewodnictwem ks. biskupa Jana Kopca, ordynariusza diecezji gliwickiej, w kościele pw. Ścięcia św. Jana Chrzciciela w Pilchowicach.

Obchody XXXIV rocznicy Porozumień Sierpniowych
niedziela, 24 sierpnia 2014 21:30

W tym roku przypadła już 34. rocznica podpisania słynnych porozumień. 23.08.2014 roku na terenie ośrodka ,,FALA” w Mysłowicach odbył się festyn zorganizowany przez NSZZ Solidarność  KWK ,,Mysłowice-Wesoła” z okazji XXXIV rocznicy Porozumień Sierpniowych, który poprzedziła uroczysta msza św. w tamtejszym kościele pw. Matki Boskiej Fatimskiej.

XIII Piknik Ogórkowy
sobota, 16 sierpnia 2014 12:20

Jak co roku w Wilczy na terenie gminy  Pilchowice w powiecie gliwickim odbył się Piknik Ogórkowy, tym razem była to trzynasta edycja tego wydarzenia. Imprezę zaplanowano w piątek 15 sierpnia 2014 r. (Święto Wojska Polskiego i Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny).

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 23
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterOd poczatku220514