Start Aktualności
Aktualności z regionu
II Forum Odnawialnych Źródeł Energii
czwartek, 16 kwietnia 2015 20:03

16 kwietnia 2015 roku w Wyższej Szkole Humanitas w Sosnowcu odbyło się II Forum Odnawialnych Źródeł Energii pt. ,,Taryfa gwarantowana szansą rozwoju mikroinstalacji OZE”. Głównym organizatorem tego wydarzenia był prezes Zarządu Powiatowego PSL w Sosnowcu dr Adam Stach.

Świąteczne spotkanie Wielkanocne
piątek, 03 kwietnia 2015 08:10

Zbliżają się święta Wielkanocne, jest to czas kiedy możemy usiąść do wspólnego stołu i poddać się świątecznemu nastrojowi. Święta Wielkiej Nocy przeżywamy zupełnie inaczej niż Boże Narodzenie. Wielkanoc celebruje się bardziej tradycyjnie, kładąc większy nacisk na rodzime tradycje, takie jak choćby wspólne śniadanie i dzielenie się jajkiem. Takie imprezy to nie tylko zabawa, to także okazja do lepszego poznania się w innych, niecodziennych warunkach.

Marek Gos z PSL otworzył biuro poselskie w Katowicach
piątek, 27 marca 2015 09:25

Działacze ZP PSL w Katowicach w odpowiedzi na apel Prezesa Janusza Piechocińskiego własnym wysiłkiem zorganizowali dla posła Stronnictwa Marka Gosa biuro poselskie w samym centrum stolicy Śląska Katowicach.

Miejsce i rola spółdzielczości mieszkaniowej w miastach i w państwie
czwartek, 26 marca 2015 11:15

Przedstawiciele kilkudziesięciu spółdzielni mieszkaniowych z województwa śląskiego, skupionych w Regionalnym Związku Rewizyjnym Spółdzielczości Mieszkaniowej, spotkali się w środę, 25 marca 2015 roku, w Katowicach na debacie, której główną myślą przewodnią była teza, iż - spółdzielnie mieszkaniowe są przedsiębiorstwami synergicznie współdziałających z władzami i samorządami lokalnymi. Rozważano aktualne uwarunkowania prawne, ekonomiczne i społeczne oraz dalsze perspektywy rozwoju owej współpracy.

VI Gala Mistrzów Harcerstwa
poniedziałek, 23 marca 2015 08:52

W piątek 20 marca 2015 r. w Miejskim Domu Kultury ,,Bogucice-Zawodzie” Komenda Chorągwi Śląskiej Związku Harcerstwa Polskiego w Katowicach, po raz szósty zorganizowała uroczystą Galę Mistrzów Harcerstwa. Tegoroczna Gala była uroczystością, podczas której statuetką „Mistrza Harcerstwa” za 2014 rok  wyróżnieni zostali instruktorzy Chorągwi Śląskiej ZHP.

"Polskie górnictwo węglowe 2015 r."
środa, 11 marca 2015 20:27

W środę 11 marca 2015 r. w siedzibie Bractwa Gwarków Związku Górnośląskiego w Katowicach odbyło się spotkanie pod hasłem ,,Polskie górnictwo węglowe 2015 r.”, które  otworzył prof. dr hab. inż. Józef Dubiński, naczelny dyrektor Głównego Instytutu Górnictwa. Członkowie Bractwa Gwarków dociekali przyczyn kryzysu w branży i aktualnej jej kondycji w dobie protestów, programów naprawczych i zmian prawodawstwa.

14-GALA ,,SUKCES NA ŚLĄSKU’’
sobota, 28 lutego 2015 10:50

W Sali Marmurowej Urzędu Wojewódzkiego w Katowicach w piątek 27 lutego 2015 r. odbyła się coroczna uroczystość wręczenia wyróżnień przyznanych firmom i menadżerom za szczególne osiągnięcia w 2014 roku, 14-gala ,,Sukces na Śląsku”. Uroczystość odbyła się pod Honorowym Patronatem Wojewody Śląskiego Piotra Litwy i zorganizowana była przez Śląskie Stowarzyszenie Menadżerów w Katowicach.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 27
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Aktualnie: gości 1,