Start Aktualności
Aktualności z regionu
UROCZYSTE OBCHODY NARODOWEGO ŚWIĘTA NIEPODLEGŁOŚCI
środa, 13 listopada 2019 08:56

101 lat temu po 123 latach zaborów Polska odzyskała niepodległość. Z tej okazji 11 listopada 2019 roku w Katowicach obchodzone było Narodowe Święto Niepodległości. Główna część uroczystości odbyła się na placu sejmu Śląskiego. W hołdzie bohaterom odegrano hymn państwowy i wciągnięto flagę na maszt. Odbył się apel pamięci, salwa honorowa, złożenie wieńców pod pomnikiem Józefa Piłsudskiego oraz uroczysta defilada.

IX EUROPEJSKI KONGRES MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTW
niedziela, 20 października 2019 14:21

W dniach 16-18 października br. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach już po raz dziewiąty odbył się Europejski Kongres Małych i Średnich Przedsiębiorstw.

KONFERENCJA PRASOWA PSL-KOALICJI POLSKIEJ PSL CHCE EMBARGO NA ROSYJSKI WĘGIEL
wtorek, 08 października 2019 14:29

W poniedziałek 7 października w Katowicach prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz zaprezentował założenia programu PSL – Koalicji Polskiej.

Podczas wspólnej konferencji prasowej z Pawłem Kukizem, lider ludowców ocenił, że propozycje programowe PSL w tym zakresie są rozsądne i realne.

24 ŚLĄSKA GALA BCC – PROMNICE 2019
poniedziałek, 09 września 2019 15:32

8 września w Zamku Myśliwskim w Promnicach odbyła się 24 Śląska Gala BCC.

Wydarzenie, na które przybyli biznesmeni, przedstawiciele samorządu, duchowieństwa i polityki tradycyjnie zorganizowała Loża Katowicka BCC.

Wręczono Cezary Śląskiego Biznesu. Statuetkę specjalną został nagrodzony prezydent Miasta Katowice dr Marcin Krupa.

POSIEDZENIE RADY NACZELNEJ PSL
niedziela, 07 lipca 2019 13:51

W sobotę 6 lipca 2019 r. w Warszawie odbyła się Rada Naczelna PSL, gdzie zdecydowano, że Polskie Stronnictwo Ludowe wystartuje w wyborach parlamentarnych w bloku centrowym bez formacji lewicowych. Ludowcy podjęli decyzję bez głosu sprzeciwu.

FAJERA! NAJWIĘKSZY ŚLĄSKI AIR SHOW
niedziela, 16 czerwca 2019 15:50

15 czerwca na Lotnisku Muchowiec w Katowicach odbyła się ,,FAJERA! Największy Śląski Air Show w 100-lecie Powstań Śląskich”.

W trakcie tego wydarzenia atrakcji nie zabrakło, były pokazy lotnicze, prezentacje samolotów, rekonstrukcje bitew, pirotechniczne show i ekspozycję samochodów.

XI EUROPEJSKI KONGRES GOSPODARCZY – KATOWICE
wtorek, 21 maja 2019 15:14

W dniach 13-15 maja 2019 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbyła się kolejna edycja Europejskiego Kongresu Gospodarczego.

Była to jedna z największych debat gospodarczych w Europie Środkowo-Wschodniej. Po raz jedenasty grono uczestników Kongresu podjęło tematy kluczowe dla polskiej, europejskiej i globalnej gospodarki.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 43