Start Aktualności
Aktualności z regionu
KARCZMA PIWNA ŚLĄSKO-DĄBROWSKIEJ SOLIDARNOŚCI
poniedziałek, 20 stycznia 2020 08:56

W dniu 18 stycznia po raz pierwszy w katowickim Spodku odbyła się tradycyjna Karczma Piwna członków śląsko – zagłębiowskiej Solidarności.

Przy wspólnym stole z górnikami i hutnikami zasiedli także prezydent Andrzej Duda oraz premier Mateusz Morawiecki, którzy podkreślali przypadającą w tym roku, okrągłą 40. rocznicę polskiej Solidarności.

BARBÓRKOWO-ŚWIĄTECZNE SPOTKANIE RODZIN GÓRNICZYCH
niedziela, 15 grudnia 2019 18:11

Fundacja Rodzin Górniczych została założona w 1997 roku z potrzeby serca Braci Górniczej.

Za cel stawia sobie m.in. wsparcie rodzin górniczych, w których rodzic ucierpiał lub poniósł śmierć w następstwie wypadku w pracy. Jako jedna z organizacji pożytku publicznego, organizuje liczne zbiórki, a także stara się na bieżąco nieść materialną pomoc potrzebującym rodzinom.

UROCZYSTE OBCHODY NARODOWEGO ŚWIĘTA NIEPODLEGŁOŚCI
środa, 13 listopada 2019 08:56

101 lat temu po 123 latach zaborów Polska odzyskała niepodległość. Z tej okazji 11 listopada 2019 roku w Katowicach obchodzone było Narodowe Święto Niepodległości. Główna część uroczystości odbyła się na placu sejmu Śląskiego. W hołdzie bohaterom odegrano hymn państwowy i wciągnięto flagę na maszt. Odbył się apel pamięci, salwa honorowa, złożenie wieńców pod pomnikiem Józefa Piłsudskiego oraz uroczysta defilada.

IX EUROPEJSKI KONGRES MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTW
niedziela, 20 października 2019 14:21

W dniach 16-18 października br. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach już po raz dziewiąty odbył się Europejski Kongres Małych i Średnich Przedsiębiorstw.

KONFERENCJA PRASOWA PSL-KOALICJI POLSKIEJ PSL CHCE EMBARGO NA ROSYJSKI WĘGIEL
wtorek, 08 października 2019 14:29

W poniedziałek 7 października w Katowicach prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz zaprezentował założenia programu PSL – Koalicji Polskiej.

Podczas wspólnej konferencji prasowej z Pawłem Kukizem, lider ludowców ocenił, że propozycje programowe PSL w tym zakresie są rozsądne i realne.

24 ŚLĄSKA GALA BCC – PROMNICE 2019
poniedziałek, 09 września 2019 15:32

8 września w Zamku Myśliwskim w Promnicach odbyła się 24 Śląska Gala BCC.

Wydarzenie, na które przybyli biznesmeni, przedstawiciele samorządu, duchowieństwa i polityki tradycyjnie zorganizowała Loża Katowicka BCC.

Wręczono Cezary Śląskiego Biznesu. Statuetkę specjalną został nagrodzony prezydent Miasta Katowice dr Marcin Krupa.

POSIEDZENIE RADY NACZELNEJ PSL
niedziela, 07 lipca 2019 13:51

W sobotę 6 lipca 2019 r. w Warszawie odbyła się Rada Naczelna PSL, gdzie zdecydowano, że Polskie Stronnictwo Ludowe wystartuje w wyborach parlamentarnych w bloku centrowym bez formacji lewicowych. Ludowcy podjęli decyzję bez głosu sprzeciwu.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 43