Start Aktualności
Aktualności z regionu
Śląski Air Show na lotnisku Muchowiec
sobota, 29 sierpnia 2015 20:31

29 sierpnia 2015 r. na lotnisku Muchowiec w Katowicach odbył się Śląski Air Show oraz 5. rajdowe Mistrzostwa Polski w sporcie samolotowym. Patronat nad wydarzeniem objął minister Obrony Narodowej, Marszałek Województwa Śląskiego oraz Prezydent Miasta Katowice Marcin Krupa.

Święto Wojska Polskiego w Katowicach
sobota, 22 sierpnia 2015 09:11

20 sierpnia pod Pomnikiem Żołnierza Polskiego na os. Paderewskiego w Katowicach odbyły się wojewódzkie obchody Święta Wojska Polskiego. W uroczystościach wzięli udział przedstawiciele władz województwa śląskiego oraz władz miasta Katowice.

Podczas uroczystości wręczono wojskowym akty mianowania, odznaczenia i wyróżnienia.

Turniej piłki nożnej o Puchar Prezesa ZP PSL w Katowicach
niedziela, 19 lipca 2015 15:44

Po południu w piękny słoneczny dzień 19 lipca 2015 r. na boisku piłkarskim przy ulicy Ścigały w Katowicach (osiedle ks. Fr. Ścigały) odbył się turniej piłki nożnej o Puchar Prezesa Zarządu Powiatowego Polskiego Stronnictwa Ludowego w Katowicach połączony z festynem dla mieszkańców, a organizatorem był klub Honorowych Dawców Krwi Bogucice, Klub Emerytów i Rencistów oraz Zarząd Powiatowy Polskiego Stronnictwa Ludowego w Katowicach.

XIV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich na trutowisku w Murckach
poniedziałek, 13 lipca 2015 10:05

W dniu 12 lipca 2015 r. w katowickich lasach na terenie trutowiska w Murckach na polanie Hamerla odbyło się XIV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich połączone z obchodami 95-lecia istnienia Związku oraz okolicznościowymi imprezami.

8. Śląski Piknik Rodzinny z okazji Amerykańskiego Święta Niepodległości
poniedziałek, 06 lipca 2015 07:15

5 lipca 2015 roku z inicjatywy telewizji TVS i Klubu Niezależnych Stowarzyszeń Twórczych ,,Marchołt” na placu Grunwaldzkim w Katowicach odbył się 8. Śląski Piknik Rodzinny z okazji amerykańskiego Święta Niepodległości – Fourth of July. Impreza ta była dedykowana zarówno dorosłym, jak i dzieciom, które w rodzinnej atmosferze mogły nie tylko odpocząć przy grilu, ale także aktywnie spędzić czas i zaznajomić się ze specyfiką odmiennej kultury.

INTERMATH
środa, 01 lipca 2015 10:27

Działalność członków zarządu Polskiego Stronnictwa Ludowego w Katowicach jest wszechstronna i imponująca. Przekonuje o tym kolejny sukces doktora habilitowanego Henryka Gackiego, członka zarządu PSL. W ciągu ostatnich miesięcy dr hab. Henryk Gacki doprowadził do ścisłej współpracy między Uniwersytetem Śląskim w Katowicach a University of L'Aquila we Włoszech. W jej ramach z jego inicjatywy rektorzy obu uczelni podpisali porozumienie dotyczące organizacji wspólnych studiów polsko-włoskich z matematyki, zwanych programem Intermath. Jest to ogromna szansa dla studentów, którzy spędzają rok w macierzystej uczelni, a rok w uniwersytecie za granicą.

Obrady Rady Naczelnej PSL
niedziela, 21 czerwca 2015 11:41

Obrady Rady Naczelnej PSL rozpoczęły się w sobotę 20 czerwca 2015 r.  przemówieniem prezesa Janusza Piechocińskiego. W Polskim Stronnictwie Ludowym niektórzy proponują zmiany dla samych zmian. Lepszej Polski nie zbuduje się na skróty, poprzez bunt – mówił prezes PSL Janusz Piechociński. Dodał, że żąda konsolidacji wokół tego, by „Polskę zmieniać na lepsze, a PSL-owi nie szkodzić”.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 30
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Sie 31, 2015