Start Aktualności
Aktualności z regionu
Uroczyste obchody XV Dożynek Województwa Śląskiego
poniedziałek, 25 sierpnia 2014 21:04

W niedzielę 24 sierpnia br. w Pilchowicach w pow. gliwickim odbyły się uroczyste obchody XV Dożynek województwa Śląskiego. O godz. 13.30 uroczystości rozpoczęły się mszą św. odprawioną pod przewodnictwem ks. biskupa Jana Kopca, ordynariusza diecezji gliwickiej, w kościele pw. Ścięcia św. Jana Chrzciciela w Pilchowicach.

Obchody XXXIV rocznicy Porozumień Sierpniowych
niedziela, 24 sierpnia 2014 21:30

W tym roku przypadła już 34. rocznica podpisania słynnych porozumień. 23.08.2014 roku na terenie ośrodka ,,FALA” w Mysłowicach odbył się festyn zorganizowany przez NSZZ Solidarność  KWK ,,Mysłowice-Wesoła” z okazji XXXIV rocznicy Porozumień Sierpniowych, który poprzedziła uroczysta msza św. w tamtejszym kościele pw. Matki Boskiej Fatimskiej.

XIII Piknik Ogórkowy
sobota, 16 sierpnia 2014 12:20

Jak co roku w Wilczy na terenie gminy  Pilchowice w powiecie gliwickim odbył się Piknik Ogórkowy, tym razem była to trzynasta edycja tego wydarzenia. Imprezę zaplanowano w piątek 15 sierpnia 2014 r. (Święto Wojska Polskiego i Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny).

Uroczyste Obchody Święta Wojska Polskiego w Katowicach
wtorek, 12 sierpnia 2014 21:16

12 sierpnia 2014 r. o godz. 13.00 przy Pomniku Żołnierza Polskiego w Katowicach na oś. Paderewskiego odbyły się uroczyste obchody Święta Wojska Polskiego pod przewodnictwem  wojskowego komendanta uzupełnień w Katowicach ppłk Piotra Ranci.

Minister Rolnictwa Marek Sawicki z wizytą w powiecie gliwickim
środa, 06 sierpnia 2014 19:40

Starostwo Powiatowe w Gliwicach było miejscem, które w dniu 6 sierpnia br. gościło Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi dr inż. Marka Sawickiego.

Organizatorem i gospodarzem spotkania był wicestarosta gliwicki Waldemar Dombek.

Posiedzenie Rady Naczelnej PSL
niedziela, 27 lipca 2014 11:52

Przed kluczowymi dla ludowców wyborami samorządowymi, sobotnie posiedzenie Rady Naczelnej w dniu 26.07.2014 r. i fakt, że nie było próby zmiany władz to sygnał, który pokazał jedność i mobilizację w partii.

Obchody 15-lecia szkoły policyjnej w Katowicach
sobota, 19 lipca 2014 20:24

W sobotę 19 lipca 2014 r. z okazji zbliżającego się Święta Policji w Archikatedrze Chrystusa Króla w Katowicach odbyła się uroczysta mszą święta w intencji policjantów.

Następnie uczestnicy przemaszerowali na Plac Sejmu Śląskiego, gdzie odbyła się główna część uroczystości, obchody 15 rocznicy utworzenia katowickiej szkoły policji.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 22
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Sie 27, 2014