Start Aktualności
Aktualności z regionu
UHONOROWANIE DZIAŁACZY PSL WOJ. ŚLĄSKIEGO
poniedziałek, 04 lipca 2022 08:02

W dniu 2 lipca 2022 r. na zaproszenie Krzysztofa Kurzeji Wielkiego Przeora Polski, Wielkiego Mistrza Zakonu Rycerzy Chrystusa I Świątyni Jerozolimskiej – Templariuszy reprezentacja ZW PSL woj. śląskiego w osobach Wiceprezesów ZW Mirosława Szemla, Leszka Boniewskiego oraz Krystiana Kiełbasy uczestniczyła w historycznej Mszy Świętej z Inwestyturą i promulgowaniem nowego Statutu Generalnego Zakonu Rycerskiego Templariuszy.

KOALICJA POLSKA PSL ŚLĄSK – ROŚNIE W SIŁĘ
wtorek, 26 kwietnia 2022 14:06

21 kwietnia br. był szczególnym dniem dla Polskiego Stronnictwa Ludowego.  PSL województwa śląskiego i opolskiego podpisał deklarację o współpracy na poziomie międzywojewódzkim z Ślonzoki Razem również  z województwa śląskiego  i opolskiego. Uroczyste zawarcie porozumienia odbyło się Pałacu w Koszęcinie w siedzibie Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.

XIII KONGRES POLSKIEGO STRONNICTWA LUDOWEGO
czwartek, 09 grudnia 2021 11:37

W sobotę 4 grudnia br. w Warszawie odbył się XIII Kongres Wyborczy Polskiego Stronnictwa Ludowego, w czasie którego delegaci wybrali najważniejsze organy partyjne na kolejną kadencję.

Prezesem ponownie został Władysław Kosiniak-Kamysz, który otrzymał 742 głosy.

WOJEWÓDZKI ZJAZD DELEGATÓW PSL WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO
poniedziałek, 22 listopada 2021 15:12

W niedzielę 21 listopada br. w Katowicach w sali konferencyjnej Węglokoksu odbył się VI Wojewódzki Zjazd Delegatów Polskiego Stronnictwa Ludowego Województwa Śląskiego. Uroczystość rozpoczęła się wprowadzeniem sztandaru i odśpiewaniem Roty. Następnie z powitalnym  przemówieniem wystąpił Prezes Zarządu Wojewódzkiego PSL Województwa Śląskiego (minutą ciszy uczczono zmarłych członków PSL).

OBCHODY ŚWIĘTA WOJSKA POLSKIEGO W CHORZOWIE
wtorek, 17 sierpnia 2021 14:58

W piątek, 13 sierpnia na chorzowskim rynku odbyły się obchody Święta Wojska Polskiego.

Uroczystości rozpoczęły się w samo południe, o godz. 12.00 po hejnale z wieży zegarowej budynku Urzędu Miasta.

Na chorzowskim rynku wręczono liczne odznaczenia wojskowym i cywilom, którzy wyróżnili się dobrą współpracą z Wojskiem Polskim.

POSIEDZENIE RADY NACZELNEJ PSL
sobota, 10 lipca 2021 15:34

W sobotę 3 lipca br. w Warszawie obradowała Rada Naczelna Polskiego Stronnictwa Ludowego. Silna delegacja z woj. śląskiego aktywnie uczestniczyła w obradach. Jednym z punktów posiedzenia było powołanie w skład Rady Naczelnej prezesa PSL w Katowicach kol. Leszka Boniewskiego i burmistrza Pilicy kol. Artura Janosika. Gratulacje wybranym członkom złożył prezes PSL Włodzimierz Kosiniak-Kamysz.

ZEBRANIE ZARZĄDU WOJEWÓDZKIEGO PSL WOJ. ŚLĄSKIEGO
niedziela, 27 czerwca 2021 12:50

W sobotę 26.06. br. w Gospodarstwie Agroturystycznym ,,RANCZO” w Proboszczo-wicach  (powiat gliwicki) odbyło się zebranie Zarządu Wojewódzkiego PSL woj. śląskiego. Po tak długim czasie udało się nam spotkać osobiście !!! Wszystkim chyba tego brakowało o czym świadczyła duża frekwencja. Omawiane były przygotowania do kampanii sprawozdawczo wyborczej w PSL, jak również sprawy ważne dla rozwoju woj. śląskiego i poszczególnych regionów. Była energia i zaangażowanie !!!

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 45