Start Aktualności
Aktualności z regionu
Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
sobota, 25 lutego 2017 12:44

W piątek 24 lutego br. w Kościele Mariackim w Katowicach odbyły się wojewódzkie obchody Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych. Uroczystości rozpoczęły się koncertem pieśni patriotycznych w wykonaniu Reprezentacyjnego Zespołu Artystycznego Wojska Polskiego.

Zamach na majątek Spółdzielców
poniedziałek, 20 lutego 2017 08:39

W dniu 19.02.2017 r. w Sali Kolumnowej Sejmu RP odbyła się konferencja – konsultacje społeczne poselskiego projektu o zmianie ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych oraz ustawy Prawo Spółdzielcze.

Przekaż 1% dla wdów, sierot i inwalidów górniczych
piątek, 10 lutego 2017 10:25

Rzemieślniczy Koncert Noworoczny 2017
poniedziałek, 23 stycznia 2017 08:40

22 stycznia 2017 r. w Mysłowickim Centrum Kultury odbył się wyjątkowy Rzemieślniczy Koncert Noworoczny. Było to, spotkanie mysłowickich rzemieślników i przedsiębiorców, którzy w tak miły sposób weszli w nowy rok. Koncert zgromadził wielu rzemieślników, przedsiębiorców oraz ich gości, wśród których znaleźli się przedstawiciele mysłowickiego i katowickiego samorządu, miejskich jednostek i służb mundurowych.

Górniczy Koncert Noworoczny
sobota, 14 stycznia 2017 17:30

12 stycznia 2017 r. w Filharmonii Śląskiej im. Mikołaja Góreckiego w Katowicach odbył się Górniczy Koncert Noworoczny zorganizowany przez Górniczą Izbę Przemysłowo Handlową. W Filharmonii pojawili się m.in. przedstawiciele ministerstwa energii, zarządu woj. śląskiego, władz Katowic, wojewoda śląski, liderzy związków zawodowych i zarządy spółek wchodzących w skład Izby.

Tradycyjne spotkanie rodzin górniczych
piątek, 09 grudnia 2016 12:28

8 grudnia 2016 roku w Sali Sejmiku Śląskiego w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Śląskiego odbyło się tradycyjne spotkanie rodzin górniczych podopiecznych, przyjaciół i darczyńców Fundacji Rodzin Górniczych.

XII Kongres PSL
poniedziałek, 21 listopada 2016 16:47

W sobotę 19 listopada br. w Jachrance pod Warszawą odbył się kongres Polskiego Stronnictwa Ludowego, na którym wybrane zostały nowe władze partii. XII Kongres otworzył przewodniczący Rady Naczelnej PSL Jarosław Kalinowski.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 35
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Mar 24, 2017