Start Aktualności
Aktualności z regionu
ŚWIAT NAUKI DLA POLICJI – POLICJA DLA SPOŁECZEŃSTWA
piątek, 30 stycznia 2015 09:41

Pod patronatem Komendanta Głównego Policji i JM Rektora Uniwersytetu Śląskiego Wiesława Banysia 29 stycznia br. w Auli im. Kazimierza Lepszego w budynku Rektoratu UŚ w Katowicach odbyło się Sympozjum Naukowe Community Policing -Teoria i Praktyka. Głównym moderatorem była Kierownik Studiów Podyplomowych Negocjacji Kryzysowych UŚ prof. zw. dr hab. Jadwiga Stawnicka.

70. rocznica Tragedii Górnośląskiej
niedziela, 25 stycznia 2015 17:11

W niedzielę, 25 stycznia br., metropolita katowicki abp Wiktor Skworc odprawił w katedrze Chrystusa Króla w Katowicach Mszę św. w intencji ofiar Tragedii Górnośląskiej z roku 1945.

Decyzją Sejmiku Województwa Śląskiego rok 2015 jest w województwie śląskim Rokiem Pamięci Ofiar Tragedii Górnośląskiej 1945.

Rzemieślniczy Koncert Noworoczny
poniedziałek, 19 stycznia 2015 16:35

W niedzielę 18 stycznia 2015 roku w Miejskim Centrum Kultury w Mysłowicach odbył się Rzemieślniczy Koncert Noworoczny zorganizowany przez Zarząd Cechu Rzemiosł Różnych oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Mysłowicach.

VIII wykład im. prof. Andrzeja Lasoty
środa, 14 stycznia 2015 21:22

9 stycznia 2015 r. w sali posiedzeń Rady Wydziału Matematyki, Fizyki i Chemii UŚ odbył się wykład im. Profesora Andrzeja Lasoty. Zebranych powitała dziekan Wydziału Matematyki, Fizyki i Chemii prof. zw. dr hab. Alicja Ratuszna. Słowo wstępu wygłosił prof. zw. dr hab. Roman Ger. Zagadnienie pt. „O komputerowo wspieranym wykrywaniu orbit ograniczonych i okresowych” zreferował prof. dr hab. Roman Srzednicki, kierownik Katedry Równań Różniczkowych Instytutu Matematyki Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. W wykładzie udział wzięli: prorektor ds. finansów i rozwoju prof. zw. dr hab. Stanisław Kucharski, dyrektor Instytutu Matematyki prof. dr hab. Maciej Sablik, prorektor ds. nauki i współpracy z gospodarką prof. dr hab. Andrzej Kowalczyk, pracownicy oraz studenci Wydziału Matematyki, Fizyki i Chemii.

Konferencja śląskiej spółdzielczości mieszkaniowej
poniedziałek, 12 stycznia 2015 20:19

W dniu 12.01.2014 r. w Katowicach odbyła się konferencja w której brały udział Rady Nadzorcze i Zarządy Spółdzielni Mieszkaniowych z województwa śląskiego. Organizatorem spotkania był Regionalny Związek Rewizyjny Spółdzielczości Mieszkaniowej w Katowicach pod przewodnictwem prezesa Zbigniewa Durczoka.

Maltański opłatek dla potrzebujących
czwartek, 25 grudnia 2014 20:48

W przeddzień Wigilii Bożego Narodzenia, 23 grudnia 2014 roku w restauracji „Marysin Dwór” w Katowicach odbyło się spotkanie z najbardziej potrzebującymi. Podczas wspólnej wieczerzy i kolędowania wystąpiła Żeńska Orkiestra Salonowa Katowickiego Holdingu Węglowego. W spotkaniu udział wziął prezes ZP PSL w Katowicach Leszek Boniewski, który wszystkim uczestnikom złożył świąteczne życzenia.

Zebranie połączone ze spotkaniem opłatkowym
sobota, 20 grudnia 2014 10:56

W piątek 19 grudnia br. w biurze Zarządu Powiatowego PSL w Katowicach odbyło się spotkanie z kandydatami, którzy brali udział w wyborach do Sejmiku woj. śląskiego oraz do Rady Miasta Katowice. W spotkaniu udział wzięli również przedstawiciele środowisk naukowych oraz kierownictwo urzędów, instytucji i znaczących firm woj. śląskiego.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 26
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Sty 31, 2015