Start Aktualności
Aktualności z regionu
14-GALA ,,SUKCES NA ŚLĄSKU’’
sobota, 28 lutego 2015 10:50

W Sali Marmurowej Urzędu Wojewódzkiego w Katowicach w piątek 27 lutego 2015 r. odbyła się coroczna uroczystość wręczenia wyróżnień przyznanych firmom i menadżerom za szczególne osiągnięcia w 2014 roku, 14-gala ,,Sukces na Śląsku”. Uroczystość odbyła się pod Honorowym Patronatem Wojewody Śląskiego Piotra Litwy i zorganizowana była przez Śląskie Stowarzyszenie Menadżerów w Katowicach.

Międzynarodowy Dzień Pomocy
środa, 25 lutego 2015 10:59

Z okazji Międzynarodowego Dnia Pomocy 23 lutego br. w filii ,,Dąb” Miejskiego Domu Kultury ,,Koszutka” w Katowicach odbył się spektakl charytatywny ,,Dziewczynka z kapeluszem w… Krainie Snu”. W bajkowe postacie wcieliły się znane osoby z województwa śląskiego.

,,Efektywna, nowocześnie zarządzana gmina wspierana środkami UE”
czwartek, 19 lutego 2015 20:00

W czwartek 19 lutego 2015 r. w centrum konferencyjnym kompleksu GPP Business Park, w budynku Goeppert–Mayer w Katowicach odbyła się konferencja pt. „Efektywna, nowocześnie zarządzana gmina wspierana środkami UE oraz środkami funduszy ochrony środowiska”.

Jarubas kandydatem PSL na prezydenta
niedziela, 01 lutego 2015 11:10

31 stycznia 2015 r. w Warszawie obradowała Rada Naczelna PSL, która po wcześniejszej rekomendacji Naczelnego Komitetu  wykonawczego zdecydowała o wystawieniu wiceszefa tej partii Adama Jarubasa jako kandydata w wyborach prezydenckich.

- Rada Naczelna zaopiniowała pozytywnie i mamy kandydata na prezydenta RP. Jest to młody, wybitny, perspektywiczny, sprawdzony polityk najnowocześniejszego pokolenia - mówił w sobotę Piechociński. Jarubas podkreślał z kolei, że start w wyborach prezydenckich to dla niego ogromna nobilitacja i honor.

ŚWIAT NAUKI DLA POLICJI – POLICJA DLA SPOŁECZEŃSTWA
piątek, 30 stycznia 2015 09:41

Pod patronatem Komendanta Głównego Policji i JM Rektora Uniwersytetu Śląskiego Wiesława Banysia 29 stycznia br. w Auli im. Kazimierza Lepszego w budynku Rektoratu UŚ w Katowicach odbyło się Sympozjum Naukowe Community Policing -Teoria i Praktyka. Głównym moderatorem była Kierownik Studiów Podyplomowych Negocjacji Kryzysowych UŚ prof. zw. dr hab. Jadwiga Stawnicka.

70. rocznica Tragedii Górnośląskiej
niedziela, 25 stycznia 2015 17:11

W niedzielę, 25 stycznia br., metropolita katowicki abp Wiktor Skworc odprawił w katedrze Chrystusa Króla w Katowicach Mszę św. w intencji ofiar Tragedii Górnośląskiej z roku 1945.

Decyzją Sejmiku Województwa Śląskiego rok 2015 jest w województwie śląskim Rokiem Pamięci Ofiar Tragedii Górnośląskiej 1945.

Rzemieślniczy Koncert Noworoczny
poniedziałek, 19 stycznia 2015 16:35

W niedzielę 18 stycznia 2015 roku w Miejskim Centrum Kultury w Mysłowicach odbył się Rzemieślniczy Koncert Noworoczny zorganizowany przez Zarząd Cechu Rzemiosł Różnych oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Mysłowicach.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 27
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Mar 03, 2015