Start Aktualności
Aktualności z regionu
Prezes Polskiego Stronnictwa Ludowego Władysław Kosiniak-Kamysz otworzył w Katowicach swoje biuro poselskie. PROJEKT ZMIAN W USTAWIE EMERYTALNEJ.
niedziela, 24 kwietnia 2016 08:28

Prezes Polskiego Stronnictwa Ludowego i były minister pracy  Władysław Kosiniak-Kamysz zawitał w piątek 22 kwietnia 2016 r. do Katowic, gdzie w siedzibie ZP PSL w Katowicach przy ulicy Warszawskiej 6 otworzył swoje biuro poselskie. W ciągu tygodnia odwiedził 40 miejscowości, by promować w nich (i zbierać podpisy poparcia) pod obywatelski projekt ustawy emerytalnej umożliwiającej uznaniowo skorzystanie ze świadczeń po przepracowaniu 40 lat.

Odsłonięcie tablicy pamiątkowej im. Jana Mitręgi
piątek, 22 kwietnia 2016 07:46

21 kwietnia br. w Siemianowicach Śląskich odbyła się uroczystość nadania imienia Jana Mitręgi skwerowi  przy ul. Bytomskiej 40. Górnicze tradycje są mocno wpisane w historię miasta i ciągle żyją w sercach i umysłach tutejszej społeczności – byłych pracowników kopalni „Michał” i ich rodzin.

Ranking Spółdzielni Mieszkaniowych w Polsce
sobota, 16 kwietnia 2016 15:37

W dniach 13-14 kwietnia br. w Lidzbarku Warmińskim odbyła się doroczna konferencja zorganizowana przez Stowarzyszenie Przyjaciół Domów Spółdzielczych. Zwyczajowo jest to okazja dla dokonania podsumowania i ocen jakości funkcjonowania spółdzielczości mieszkaniowej w Polsce.

Posiedzenie Rady Naczelnej PSL
niedziela, 03 kwietnia 2016 16:18

W sobotę, 2 kwietnia 2016 r. w Warszawie odbyło się posiedzenie Rady Naczelnej Polskiego Stronnictwa Ludowego. Członkowie Rady Naczelnej PSL przygotowali stanowisko w sprawie kryzysu tożsamości państwa polskiego związanego z paraliżem prac Trybunału Konstytucyjnego.

Powiatowy Zjazd Delegatów PSL w Katowicach
poniedziałek, 21 marca 2016 07:56

„Twórzcie i wzmacniajcie swoją organizację i polegajcie na niej. Gromada zgodna i rozumna to dopiero wielki naprawdę człowiek” W. Witos po objęciu prezesury  po powrocie z emigracji.

16 marca 2016 r. w siedzibie zarządu powiatowego Polskiego Stronnictwa Ludowego w Katowicach odbył się zjazd delegatów, na którym dokonano wyboru nowych władz.

Prezes PSL Kosiniak-Kamysz z wizytą w Katowicach
czwartek, 03 marca 2016 09:34

W dniu 1.03.2016 r. w Katowicach odbyło się plenarne posiedzenie Zarządu Wojewódzkiego PSL Województwa Śląskiego z udziałem Prezesa NKW PSL Władysława Kosiniaka-Kamysza. Zasadniczym celem obrad było rozpoczęcie i realizacja Kampanii sprawozdawczo-wyborczej PSL w 2016 r. w województwie śląskim.

SUKCES na ŚLĄSKU
poniedziałek, 29 lutego 2016 18:48

W piątek 26 lutego 2016 roku Śląskie Stowarzyszenie Menadżerów w Katowicach było organizatorem corocznej uroczystości wręczenia wyróżnień przyznanych firmom i menadżerom za szczególne osiągnięcia w 2015 roku ,,Sukces na Śląsku”. Uroczystość odbyła się w Sali Marmurowej Urzędu Wojewódzkiego pod patronatem Marszałka Województwa Śląskiego.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 33
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Aktualnie: gości 3,