Start Aktualności KONWENCJA WYBORCZA PSL WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO
KONWENCJA WYBORCZA PSL WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO
czwartek, 13 września 2018 06:57

W poniedziałek 10 września 2018 roku w siedzibie Grupy Kapitałowej Węglokoks w Katowicach odbyła się Wojewódzka Konwencja Wyborcza PSL Województwa Śląskiego, która podsumowała dotychczasową pracę nad listami kandydatów ubiegających się w wyborach 21 października o mandaty na różnych szczeblach samorządu.

Na spotkaniu przedstawiono wszystkich kandydatów do Sejmiku Województwa Śląskiego startujących w siedmiu okręgach wyborczych. Delegaci zatwierdzili wszystkich zaprezentowanych kandydatów.

Leszek Boniewski otwiera listę kandydatów do Sejmiku Województwa Śląskiego w okręgu katowickim obejmującym następujące miasta i powiaty (Katowice, Mysłowice, Tychy, powiat bieruńsko-lędziński i powiat pszczyński).

Kolega Leszek Boniewski piastuje funkcję Prezesa Zarządu Powiatowego PSL w Katowicach, jest doradcą przewodniczącego Sejmiku woj. śląskiego, ławnikiem Sądu Okręgowego, przewodniczącym Rady Społecznej szpitala Katowickiego Centrum Onkologii a także wieloletnim działaczem samorządowym.

Dzisiaj: Lis 13, 2018