Start Aktualności XXIV WIELKA GALA RZEMIOSŁA
XXIV WIELKA GALA RZEMIOSŁA
niedziela, 02 kwietnia 2017 11:30

W sobotę 1 kwietnia 2017 roku w Sali Koncertowej Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu odbyła się XXIV Wielka Gala Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. Była to największa impreza rzemieślnicza w Polsce.

Gala skierowana była głównie do rzemieślników z naszego województwa reprezentujących ponad 70 zawodów rzemieślniczych. Punktem kulminacyjnym Gali było jak co roku wręczenie nagród i wyróżnień dla najlepszych przedsiębiorców w regionie. Tradycyjnie już, w doskonałej oprawie, z udziałem wielu znakomitych gości, miała miejsce uroczystość nadania zaszczytnego tytułu Rzemieślnika Roku 2016, którym został Jakub Wyciślik, właściciel firmy KEJA z Rudy Śląskiej.

Konkurs, od dwudziestu dwóch lat, daje szansę zaprezentowania swoich osiągnięć rzemieślnika, firmom będących gospodarczą wizytówką nie tylko naszego województwa ale także całego kraju. Gwiazdą wieczoru był Krzysztof Krawczyk z zespołem.

W gali udział wzięli członkowie Polskiego Stronnictwa Ludowego z woj. śląskiego Leszek Boniewski i Józef Laksa.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterOd poczatku991960

Dzisiaj: Lut 23, 2018