Start Aktualności Rzemieślniczy Koncert Noworoczny 2017
Rzemieślniczy Koncert Noworoczny 2017
poniedziałek, 23 stycznia 2017 08:40

22 stycznia 2017 r. w Mysłowickim Centrum Kultury odbył się wyjątkowy Rzemieślniczy Koncert Noworoczny. Było to, spotkanie mysłowickich rzemieślników i przedsiębiorców, którzy w tak miły sposób weszli w nowy rok. Koncert zgromadził wielu rzemieślników, przedsiębiorców oraz ich gości, wśród których znaleźli się przedstawiciele mysłowickiego i katowickiego samorządu, miejskich jednostek i służb mundurowych.

Wśród zaproszonych gości byli również członkowie prezydium Zarządu Wojewódzkiego PSL woj. śląskiego dr Adam Stach i Leszek Boniewski. Spotkanie było także okazją do podkreślenia znaczenia rzemiosła i małej przedsiębiorczości. Podczas koncertu odznaczono osoby, które sprzyjają i swoją aktywnością przyczyniają się do rozwoju rzemiosła i przedsiębiorczości. Wśród odznaczonych znaleźli się przedstawiciele szkolnictwa, urzędów miejskich, służb mundurowych, instytucji kultury i władz samorządowych. Na zakończenie koncertu publiczność miło zaskoczył profesor Jan Klimek, który wraz ze swoją żoną, przy akompaniamencie orkiestry dętej KWK ,,Wieczorek” zaśpiewali piękną pieśń - Cyganerię.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Lis 21, 2017