Start Aktualności Bogucicki Memoriał im. Józefa Kocurka
Bogucicki Memoriał im. Józefa Kocurka
sobota, 20 października 2012 17:12

W dniu 20 października br. Katowice - Bogucice były po raz pierwszy świadkiem zmagań sportowych I Memoriału im. Józefa Kocurka (byłego wiceprezydenta miasta) - imprezy, której inicjatorami i głównymi organizatorami byli Tadeusz Łapiński – Prezes bogucickiego Klubu Honorowych Dawców Krwi, oraz Leszek Boniewski – Przewodniczący Rady Osiedla ks. Fr. Ścigały i zarazem Prezes Zarządu Powiatowego PSL w Katowicach.

W ramach Memoriału rozegrano trzy turnieje sportowe: piłki nożnej, piłki siatkowej i skata. Ich  zwycięzcami zostali:

Turniej piłki nożnej:

I miejsce - drużyna HDK PCK „Bogucice”

II miejsce - drużyna “Ligota”

III miejsce - drużyna “Młodziki”

IV miejsce - drużyna Urzędu Miasta Katowice

Turniej piłki siatkowej:

I miejsce - drużyna “Bogucice”

II miejsce - drużyna HDK PCK “Bogucice”

III miejsce - drużyna Śląskich Technicznych Zakładów Naukowych

Turniej Skata:

I miejsce - Roman Michalik

II miejsce - Jerzy Kosiński

III miejsce - Bronisław Kosińki

IV miejsce - Leon Ryczko

Uroczyste zakończenia I Memoriału im. Józefa Kocurka odbyło się w Miejskim Dom Kultury „Bogucice-Zawodzie”, gdzie kierownikiem jest wspaniały dobrze zapowiadający się młody człowiek Marcin Placek. Zwycięzcy otrzymali puchary, dyplomy, nagrody rzeczowe i pamiątkowe, ufundowane przez I wicewojewodę śląskiego Stanisława Dąbrowę, które wręczył kolega Leszek Boniewski – Przewodniczący Rady Osiedla jak również szef struktur powiatowych PSL w Katowicach, oraz przedstawicielka Urzędu Miasta Katowice Pani Barbara Wnęk – radna Miasta jak również Tadeusz Łapiński – Prezes bogucickiego Klubu Honorowych Dawców Krwi.

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom.

Aktualnie: gości 2,