Start Aktualności Jubileusz 50-lecia Kopexu
Jubileusz 50-lecia Kopexu
piątek, 28 września 2012 08:03

21 września w katowickiej Galerii Szyb Wilson odbyła się konferencja zorganizowana z okazji jubileuszu 50-lecia Kopexu. Okoliczności spotkania nie tylko skłoniły do wspomnień i podziękowań, ale były również okazją do przedstawienia planów na przyszłość.

Wśród uczestników, którzy zaszczycili swoją obecnością, znaleźli się m.in. Tomasz Tomczykiewicz - wiceminister gospodarki, Małgorzata Handzlik - europosłanka, Krystyna Siejna - wiceprezydent Katowic i Krzysztof Lewandowski – wiceprezydent Zabrza.

Na konferencję przybyli także przedstawiciele zarządów największych spółek z sektora górniczego: Katowickiego Holdingu Węglowego, Jastrzębskiej Spółki Węglowej, Kompanii Węglowej i Południowego Koncernu Węglowego. Byli również reprezentanci kopalń, Głównego Instytutu Górnictwa, Górniczej Izby Przemysłowo – Handlowej, Wyższego Urzędu Górniczego oraz izb regionalnych. Nie zabrakło także przedstawicieli Polskiego Stronnictwa Ludowego. Na specjalne zaproszenie prezesa Kopexu Andrzeja Jagiełły przybyli: Leszek Boniewski - prezes ZP PSL w Katowicach i Bogdan Surowiec - prezes ZP PSL w Chorzowie, wręczając kwiaty życzyli prezesowi wszystkiego najlepszego, dalszego rozwoju spółki, oraz wprowadzenia jej do elitarnego grona polskich firm globalnych.

Dzisiaj: Maj 01, 2024