Start Aktualności MARIAN ORMANIEC – OSTATNIE POŻEGNANIE
MARIAN ORMANIEC – OSTATNIE POŻEGNANIE
środa, 19 maja 2021 08:24

Marian Ormaniec, wywodzący się z Żywiecczyzny były wicewojewoda śląski i wicemarszałek tego województwa, w przeszłości także lider regionalnych struktur PSL, zmarł w piątek w Bielsku-Białej. Miał 59 lat. Chorował na COVID-19.

W dniu 17 maja br. na cmentarzu parafialnym w Gilowicach rodzina, przyjaciele, samorządowcy, koleżanki i koledzy z Polskiego Stronnictwa Ludowego i Związku Młodzieży Wiejskiej oddali ostatnie pożegnanie Marianowi Ormańcowi. Zmarłego w imieniu władz centralnych PSL pożegnał Przewodniczący Rady Naczelnej PSL Jarosław Kalinowski, który w imieniu NKW PSL i Prezesa PSL Władysława Kosiniaka Kamysza wręczył żonie zmarłego przyznany mu pośmiertnie Medal im. Wincentego Witosa. Spoczywaj w pokoju.

Głęboko poruszająca uroczystość pożegnania. Na zawsze pozostanie w naszej pamięci. Marianie, Niech dobry Bóg przyjmie Cię do swego Królestwa i da Ci życie wieczne.

Dzisiaj: Gru 09, 2021