Start Aktualności FUNDACJA ŚLĄSKIE ANIOŁY
FUNDACJA ŚLĄSKIE ANIOŁY
niedziela, 18 listopada 2018 09:46

14 listopada br. w Centrum Kultury Śląskiej w Świętochłowicach odbył się charytatywny spektakl pt. ,,Cyrkowe Szaleństwo” na którym donator i założyciel ,,Fundacji Śląskie Anioły’’ Piotr Koniecki został wyróżniony Srebrną Honorową Odznaką ,,Za zasługi dla woj. Śląskiego”.

Wręczenia dokonał członek prezydium Zarządu Wojewódzkiego PSL województwa śląskiego Leszek Boniewski reprezentujący przewodniczącego Sejmiku Woj. Śląskiego Stanisława Gmitruka wraz z radną województwa Haliną Biedą.

Fundacja Śląskie Anioły prowadzi działalność charytatywną na rzecz pomocy najbardziej potrzebującym w szczególności ukierunkowaną na pomoc dzieciom, w tym pomoc dzieciom z rodzin dysfunkcyjnych i dzieciom niepełnosprawnym, potrzebującym wsparcia.

Fundacja pomaga osobom starszym, matkom samotnie wychowującym dzieci, osobom wykluczonym, osobom niepełnosprawnym. Na ten moment całe swoje siły i możliwości skupione są na pomocy dzieciom, szczególnie tym wymagającym specjalnej troski i tych których skrzywdził los. Każda taka akcja jest ogromnym wsparciem dla dzieci, które są pod opieką Fundacji.

Dzisiaj: Kwi 23, 2019