Start Aktualności MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ SPÓŁDZIELCZOŚCI
MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ SPÓŁDZIELCZOŚCI
sobota, 24 czerwca 2017 17:34

W dniach 24-25 czerwca br. w Mikołowie odbyły się XXXVIII Dni Otwartych Drzwi Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, oraz obchody Międzynarodowego Dnia Spółdzielczości.

Uroczystości rozpoczęły się powitaniem zaproszonych gości oraz wszystkich uczestników imprezy. Tradycyjnie na imprezie spotkali się rolnicy, handlowcy, producenci z branży rolniczej i ogrodniczej oraz przedstawiciele spółdzielni mieszkaniowych.  Wśród licznych wydarzeń towarzyszących znalazła się m.in. prezentacja zabytkowych ciągników, a także pokazy praktycznego zastosowania dronów w rolnictwie oraz pracy nowoczesnych maszyn rolniczych, pokaz psów rasowych, występy zespołów ludowych oraz liczne konferencje. W imprezie uczestniczyli członkowie prezydium Zarządu Wojewódzkiego PSL woj. śląskiego: Krystian Kiełbasa, Danuta Kożusznik, Zygmunt Wilk oraz Leszek Boniewski.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Lis 21, 2017