Start Aktualności IV Zjazd Związku Oddziału Wojewódzkiego OSP RP woj. śląskiego
IV Zjazd Związku Oddziału Wojewódzkiego OSP RP woj. śląskiego
poniedziałek, 05 czerwca 2017 07:47

4 czerwca br. w Sali Konferencyjno-Bankietowej ,,Koral” w Miasteczku Śląskim odbył się IV Zjazd Oddziału Wojewódzkiego Związku OSP RP woj. śląskiego.

Udział w zjeździe wzięło 88 delegatów oraz zaproszeni goście w tym między innymi: Waldemar Pawlak – Prezes Zarządu Głównego Związku Ochotniczych Straży Pożarnych RP, Stanisław Gmitruk – Przewodniczący Sejmiku woj. śląskiego, Stanisław Dąbrowa – Wicemarszałek woj. śląskiego, członkowie Prezydium ZW PSL woj. śląskiego – Henryk Kiepura, Andrzej Pilot oraz Leszek Boniewski, który za długoletnią działalność w OSP został odznaczony brązowym medalem ,,Za Zasługi Dla Pożarnictwa”. Medal i legitymację koledze Leszkowi wręczył: Prezes Zarządu Głównego OSP RP Waldemar Pawlak i gen. bryg. Zbigniew Meres. Zjazd dokonał podsumowania kończącej się kadencji. Podczas zjazdu wybrane zostały nowe władze zarządu oraz określone kierunki działania na lata 2017-2021. Na Prezesa Zarządu Oddziału Wojewódzkiego Związku Ochotniczych Straży Pożarnych Rzeczpospolitej Polskiej w Katowicach wybrany został ponownie gen. brygadier w stanie spoczynku Zbigniew MERES.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Lis 21, 2017