Start Aktualności 60–lecie Kopalni Węgla Kamiennego ,,WESOŁA”
60–lecie Kopalni Węgla Kamiennego ,,WESOŁA”
wtorek, 31 lipca 2012 20:34

27 lipca w restauracji hotelu "Trojak" w Mysłowicach odbyło się uroczyste "Spotkanie Pokoleń" z okazji jubileuszu 60-lecia KWK "Wesoła".

Spotkanie było okazją do przypomnienia historii i 60 lat działalności Kopalni oraz do uhonorowania odznaczeniami państwowymi i odznakami holdingowymi wyróżniających się byłych i obecnych pracowników.

W spotkaniu oprócz byłych i obecnych zasłużonych pracowników kopalni uczestniczyli m.in. Minister Rozwoju Regionalnego Elżbieta Bieńkowska,Władze miasta Mysłowice z Prezydentem Edwardem Lasokiem i Przewodniczącym Rady Miasta Grzegorzem Łukaszkiem, Przewodniczący Rady Nadzorczej KHW S.A. Prof. Jan Klimek, Zarząd KHW S.A. z I Wiceprezesem ds. Pracy Waldemarem Mrozem na czele, Przewodniczący Komisji Gospodarki woj. śląskiego Leszek Boniewski oraz wielu byłych dyrektorów kopalni "Wesoła" i "Mysłowice-Wesoła".

Leszek Boniewski wręczył dyrektorowi kopalni Robertowi Łaskudzie list gratulacyjny życząc wzrostu konkurencyjności KWK ,,Mysłowice-Wesoła”, dobrych inicjatyw i skuteczności oraz efektywności podejmowanych działań. Na kolejne lata powodzenia w realizacji planów i zamierzeń, a także wszelkiej pomyślności w życiu osobistym.

Dzisiaj: Kwi 19, 2024